Rökt lax med potatisterrin

Serverar: 4 portioner

Lätt och somrig festrätt! Förbereds minst dagen innan. Passar även bra till buffén.

Ingredienser

  • 250 g rökt lax
  • 7 gelatinblad
  • 4 dl crème fraiche
  • 500 g philadelphiaost
  • 500 g färskpotatis
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 msk finhackad dill
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Plastfilm
  • Aluminiumform
  • Instruktioner

    1. Lättkoka potatisen och låt den svalna. Grovtärna potatisen. Finhacka gräslök och dill.
    2. Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter. Värm hälften av crème fraichen till strax under kokpunkten. Krama ur gelatinbladen och lös upp dem i den varma crème fraichen.
    3. Blanda resten av crème fraichen med philadelphiaost, potatis, gräslök och dill. Rör ner den varma crème fraichen med lite salt och peppar.
    4. Klä en aluminiumform med plastfilm. Lägg i röran och jämna till, slå formen hårt i bänken och vik igen plasten. Ställ in i kylskåpet över natt. Ännu bättre blir den om den får stå några dagar i kylskåpet.
    5. Servera med den rökta laxen

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben