Rökt lax- och sparrissallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Gott som en liten förrätt (eller som huvudrätt till 2-3 pers)

Ingredienser

  • 100 g blandad grönsallad
  • 1 dl purjolök
  • 200 g kallrökt el. varmrökt lax
  • 250 g grön sparris
  • 2 msk majsolja el. rapsolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger el. vit balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • ½-1 tsk salt
  • 1-2 krm svartpeppar
  • 1 msk hackad persilja och dill, blandat
  • GARNERING
  • valfri mängd hackad dill och gräslök
  • Instruktioner

    Börja med att koka sparrisen i saltat vatten i 8-10 min. Skölj den genast i kallt vatten och dela den i bitar. Skölj salladen och låt den rinna av. Strimla den kallrökta laxen i tunna bitar eller dela den varmrökta. Strimla purjolöken. Lägg upp sallad, purjolök, lax och sparris i cocktailglas (eller på fat som huvudrätt). Mixa olja, vinäger, honung, dill och persilja till en grön dressing. Droppa över salladen vid servering. Salta och peppra. Dekorera med dill och gräslök. Jag brukar servera limeskivor eller - klyftor och rostat bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben