Rökt sik med färskost och syrad kål

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 sik, ca 500 g
  • 1 dl salt
  • 1 l vatten
  • 1 l filmjölk
  • ängssyra
  • citronsaft från en citron
  • 1 kvarts vitkålshuvud
  • 1 msk honung
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • kummin
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Gör en 10%-ig rimningslag, d.v.s. 1 dl salt till 1 l vatten. Lägg filéerna i lagen ca 30 minuter. Rök dem sedan ca 6 minuter i en aburök. Koka ett oöppnat filmjölkspaket i vatten ca 45 minuter eller kör paketet i diskmaskinen motsvarande tid. Sila av vasslen genom silduk och smaksätt ”osten” med salt, peppar, citronsaft och gärna lite ängssyra. Strimla kålen fint och fräs den i lite smör. Tillsätt en msk honung och lite äppelcidervinäger. Smaksätt med salt, peppar och kummin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben