Rökta mandlar

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Det bästa som finns, men ack så dyra att köpa.

Ingredienser

  • 1 äggvita
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk sellerisalt
  • ¼ tsk salt
  • ½ tsk rökolja
  • 450 g mandel
  • Instruktioner

    1. Ugn:150º
    2. Börja med att rosta mandlarna lätt, i en stekpanna, låt dem kallna. I en skål vispar man äggvitan till skum (inte så hårt som till maräng).
    3. Tillsätt vitlökspulver, sellerisalt, salt och rökolja, blanda i mandlarna, rör om väl så att alla mandlar får en hinna med äggviteblandningen.
    4. Lägg över mandlarna i en långpanna med bakplåtspapper i botten sätt in dem i mitten på ugn i ca 30 minuter, rör om varje 10 minuter.
    5. Låt kallna, spara dem i en lufttät förpackning. NJUT! Gott som tilltugg

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sommarviner
    Finns det viner som kan kallas "sommarviner"? Kanske är det viner s...

    Chokladprovningar
    Vill du bjuda dina vänner på något annorlunda? En chokladprovning p...

    Konsten att beskriva vin
    Tycker ni att vin doftar vin och så är det bra med det? Ni behöver int...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben