Rösti med fisk

Serverar: 4 portioner

190 kalorier per portion Väldigt goda röstikakor med innehåll av fisk.

Ingredienser

  • 300 g potatis
  • 400 g tonfisk i vatten
  • ½ tsk finrivet skal av lime
  • 1 msk pressad limesaft
  • Några droppar soja
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 2 tsk olja
  • Dressing
  • 2 msk lättmajonnäs
  • 2 msk lättyoghurt
  • Ev. hackat kryddgrönt, tex. dill eller koriander
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten 15-20 minuter.
    2. Blanda under tiden tonfisken med lime, soja, sweet chilisås, lök och koriander. Häll av kokvattnet från potatisen och låt den svalna ca 10 minuter. Riv potatisen ganska grovt på rivjärn.
    3. Blanda potatis och tonfiskblandning. Forma till 8 rösti. Blanda lättmajonnäs med lättyoghurt och smaksätt dressingen med salt och peppar och gärna kryddgrönt.
    4. Stek röstin i olja i en stekpanna på medelstark värme tills den har fin färg, ca 4 minuter per sida.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben