Röstigratäng med salami, parmaskinka och tomat

Serverar: 4 portioner

En lyxig röstigratäng med allt i samma form. Enkelt, smidigt och gott!

Ingredienser

  • 6 stora potatisar
  • 3 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 8 tunna skivor salami
  • 1-2 skivor parmaskinka
  • 4 msk marinerade soltorkade cocktailtomater
  • 2 dl riven ost
  • 2 dl grädde
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala och riv potatisen grovt. Fräs potatisstrimlorna i olja, gärna i två omgångar, ca 5 minuter. Rör om då och då. Salta och peppra. Strimla salamin. Dela parmaskinkan i små bitar. Blanda försiktigt potatis, salami, skinka, tomater och riven ost med en gaffel i en bunke. Fördela blandningen i ugnssäkra portionsformar. Ringla över grädden. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter eller tills potatisen är mjuk och gratängen har fått fin färg.
    3. Servera gratängerna med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben