Rombollar med björnbärssylt

Serverar: 30 portioner

Låter riktigt mumsigt! Ska själv prova dem nu till jul. Om man inte har någon överbliven chokladkaka, går det nog lika bra med en 1 paket chokladkaksmix. Ska själv testa det.

Ingredienser

  • 250 g mjuk chokladkaka, söndersmulad
  • ½ dl malda valnötter
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 msk stark rom
  • 80 g smör
  • 1 msk björnbärssylt
  • 50 g mörk choklad, riven
  • 1 ¼ dl chokladströssel
  • Instruktioner

    1. Täck en bakplåt, 32 x 28 cm, med folie. Blanda kaksmulor, valnötter, sirap och rom i en bunke. Gör en grop i mitten.
    2. Blanda smör och sylt i en liten kastrull och rör om på svag värme tills det smält. Ta kastrullen av värmen.
    3. Häll smörblandningen i bunken och rör om med träsked, bara så pass länge att alla ingredienser har blandats. Tillsätt den rivna chokladen och blanda väl.
    4. Ta två teskedar smet åt gången och rulla små bollar med händerna. Vänd bollarna i strössel, lägg dem på plåten och ställ dem i kylskåp tills de är hårda.
    5. Förvaras rombollarna i lufttät burk i kylskåp klarar de sig i tre veckor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben