Rosenvatten

Ett enkelt och bra recept på ett milt rosenvatten. Rosenvatten används i maträtter, efterrätter och bakverk, och som smaksättare till olika saker som honung.

Ingredienser

  • 100 g rosblad, endast kronbladen
  • 2 ½ dl vatten
  • Instruktioner

    1. Hacka kronbladen fint. Koka upp vattnet slå över det över rosenbladen och låt det stå över natten. Sila bort rosbladen genom en fuktig, men urvriden silduk eller genom kaffefilter. Häll upp på väl rengjord flaska, förslut väl och förvara i kylskåp.
    2. Inom kosmetika används rosenvatten till ansiktsvatten, i hudkrämer och som doft .

    Liknande recept

    4
    45 min
    50
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Alla hjärtans dag
    14:e februari är det dags för alla hjärtans dag. Alla hjärtans dag,...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben