Rosépepparbiffar

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Den här rätten har jag bjudit många gäster på. Till både lunch och middagar. Jag har alltid fått mycket beröm för den. Den är jättegod.

Ingredienser

  • Biffar
  • 600 g nöt eller, blandfärs
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl vatten
  • 2 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • Salt
  • 1 liten gul lök
  • 1 köttbuljong smulad
  • 3/4 msk krossade rosèpepparkorn
  • Såsen
  • 1 msk rosèpeppar
  • 1msk smör
  • 1/2 st köttbuljong
  • 21/2 dl vispgrädde
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 msk tomatpurè
  • Soja
  • Ev. lite salt
  • Instruktioner

    Blanda grädde,vatten, ströbröd,ägg,smulad kött- buljongkrossade rosèpeppar och salt. Rör ihop och blanda med färsen. Gör små biffar,stek på medelvärme Såsen: Fräs rosèpeppern i kastrull med matfett. smula ner buljongtärning. Vispa ner grädde,creme fraiche. Låt puttra c:a 5 min. Smaka av med tomatpurè,soja och salt. Häll såsen över biffarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Mercedes354 8 februari 2009

    3/4 krossade rosépepparkorn står det i receptet för Rosépepparbiffar....är det dl eller?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben