Rosépeppar ger en god smak som passar bra till färs.
Ingredienser
400 g nötfärs
2 msk potatismjöl
1 dl tjock grädde
0,5 dl vatten
1 gul lök
1 msk rosépeppar
3/4 tsk salt
1 msk teriyakisås
Svart- eller vitpeppar
2 msk smör eller margarin
Instruktioner
Lägg nötfärsen i en skål, tillsätt potatismjöl och grädde, lite i taget. Finhacka löken, lägg den i en kastrull och slå på vattnet. Koka upp och låt koka 3 minuter. Låt kallna och blanda sedan ner allt i färsen.
Krossa rosépeppar, tillsätt den till färsen tillsammans med salt och teriyakisås och mal peppar över. Arbeta färsen jämn och smidig och forma den till 4 större eller 8 mindre biffar. Lägg dem på en vattensköljd skärbräda.
Bryn matfett till ljusbrun färg. Lägg i biffarna och stek dem ca 2 minuter på varje sida till fin färg. Använd medelstark värme och fyll inte stekpannan för mycket, stek hellre i två omgångar. Servera biffarna omedelbart, gärna med potatismos.