Rosépepparbiffar

Serverar: 4 portioner

Rosépeppar ger en god smak som passar bra till färs.

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 dl tjock grädde
  • 0,5 dl vatten
  • 1 gul lök
  • 1 msk rosépeppar
  • 3/4 tsk salt
  • 1 msk teriyakisås
  • Svart- eller vitpeppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Lägg nötfärsen i en skål, tillsätt potatismjöl och grädde, lite i taget. Finhacka löken, lägg den i en kastrull och slå på vattnet. Koka upp och låt koka 3 minuter. Låt kallna och blanda sedan ner allt i färsen.
    2. Krossa rosépeppar, tillsätt den till färsen tillsammans med salt och teriyakisås och mal peppar över. Arbeta färsen jämn och smidig och forma den till 4 större eller 8 mindre biffar. Lägg dem på en vattensköljd skärbräda.
    3. Bryn matfett till ljusbrun färg. Lägg i biffarna och stek dem ca 2 minuter på varje sida till fin färg. Använd medelstark värme och fyll inte stekpannan för mycket, stek hellre i två omgångar. Servera biffarna omedelbart, gärna med potatismos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben