Rosépepparbiffar

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Mums ...

Ingredienser

  • 700 g nötfärs
  • 100 g fläskfärs
  • 1 gul lök
  • 2 msk vatten
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Smör till stekning
  • 4 dl crème fraiche
  • 1 dl köttbuljong
  • 2 tsk grovmalen rosépeppar
  • Hela rosépepparkorn
  • Instruktioner

    1. Skala löken och riv den fint ner i färsen i en bunke. Arbeta i vatten, salt och malen vitpeppar och blanda till en smidig färs.
    2. Sätt ugnen på 200°. Skölj händerna i kallt vatten och forma 12 små biffar. Låt en matsked smör bli brunt i en panna på medelvärme och stek biffarna hastigt en minut på varje sida. Lägg biffarna i en ugnssäker form. Ställ in formen i ugnen och låt den stå i 15 minuter.
    3. Blanda samman crème fraiche med buljongen i en kastrull. Hetta upp försiktigt och koka upp. Krydda såsen med salt, rosépeppar och vitpeppar. Slå såsen över biffarna och dekorera med hela rosépepparkorn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben