Rosmarindoftande lammkarré

Serverar: 4 portioner

Rosmarin och vitlök är absolut så gott med stekt lammkött. Skär gärna ett snitt så nära längs ryggbenet du kan...där du kan stoppa in lite extra kryddor...

Ingredienser

  • Ca 1 kg enkel kotlettrad av lamm
  • 1 klyfta vitlök
  • Salt
  • Peppar
  • 2-3 tsk rosmarin, smulad
  • 1 tsk timjan
  • 1 st lagerblad, smulat
  • 1 dl buljong
  • Tillbehör
  • Potatiskaka
  • Ugnsstekta tomater
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Gnid in köttet runtom med vitlöken, krydda med salt och peppar och strö sist över örtkryddorna och lagerbladet.
    3. Lägg kotlettraden med köttsidan upp på ett galler över en långpanna. Slå buljongen i långpannan och stek köttet ca 45 min, tills innertemperaturen är 70-75°.
    4. Goda tillbehör: Till den här rätten passar ugnsstekta tomater och potatiskaka. Tomaterna kryssas på ovansidan, beströs med salt och eventuellt lite basilika och steks i ugnen med steken 10-15 min. Potatiskakan görs av råhyvlad potatis som varvas med salt och eventuellt vitlök i en smord ugnsform. Klicka över matfett och ställ formen under långpannan medan köttet steker. När köttet tas ut flyttas formen upp så att potatisen får fin färg. Stektid ca 35- 40 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben