Rosmarinmarinerad fläskfilé

Till festen!

Ingredienser

  • 3 kg fläskfilé
  • 6 msk smör
  • Marinad 1
  • 2 l vatten
  • 150 g salt
  • 10 st. rejäla kvistar rosmarin el. 3 msk torkad
  • 6 skivade vitlöksklyftor
  • 2 tsk grovmalen vitpeppar
  • Marinad 2
  • strinlat skal av 3 citroner
  • 4 dl olivolja
  • 4 msk finhackad rosmarin el. 2 tsk torkad
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 gr. Putsa fileerna fria från hinnor och fett.Bryn dem runt om i smör och lägg över dem i en ugnsfast form.Stek i ugn tills innertemp är 70gr. ca 30-40 min. Koka upp allt i marinad 1.Låt kallna medans fileerna är i ugnen. Lägg i fileerna varma i den kalla marinaden.Låt stå kallt i ca 12 timmar. Blanda samman allt till marinad 2. Skiva upp köttet tunnt och lägg det på ett fat. Häll marinad 2 över ett par timmar innan servering

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben