Rosmarinrostade rotfrukter

Serverar: 4 portioner

Dessa ljuvligt doftande rotfrukter ugnsrostad med vitlök och örter och passar perfekt till kött eller fågel.

Ingredienser

  • 2 palsternackor
  • 2 majrovor
  • 1 rosmarinkvist
  • 5 timjankvistar + extra kvistar till garnering
  • 4 vitlöksklyftor, krossade
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en braspanna med bakplåtspapper. Skala och ansa palsternackor och majrovor. Skär palsternackorna i klyftor och majrovorna i jämnstora bitar. Plocka av bladen från rosmarin- och timjankvistarna.
    2. Lägg rotfrukter, vitlök, örter, olivolja och salt i en stor skål och blanda väl så att rotfrukterna täcks av olja.
    3. Lägg upp rotfrukterna i ett jämnt lager på en plåt och ringla över örter och olja från skålen.
    4. Ställ in braspannan i ugnen och ugnsstek grönsakerna cirka 40 minuter, vänd efter 20 minuter, tills rotfrukterna är gyllene och mjuka. Garnera med timjankvistar och servera.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben