Rosmarinstekt lammkorv med jordärtskocksgratäng

Serverar: 4 portioner

Lyxig gratäng toppad med både chévre och Västerbottensost. Stek den färska lammkorven med en kvist rosmarin som sätter god smak.

Ingredienser

  • 300 g jordärtskockor
  • 500 g mjölig potatis
  • 3 finrivna vitlöksklyftor
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl vatten
  • 50 g riven lagrad ost, t ex Västerbotten
  • 100 g getost av chévretyp
  • 500 g färsk lammkorv
  • 1 rosmarinkvist
  • Smör
  • Salt
  • Servering
  • Grönkålssallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala skockor och potatis. Skiva dem tunt och lägg i en smord ugnssäker form. Blanda finriven vitlök, grädde, vatten och 1 tsk salt i en bunke. Häll blandningen över skockor och potatis i formen. Strö över den rivna osten och smula över getosten. Ställ in i ugnen i 40-50 minuter, tills potatisen är mjuk.
    3. Stek lammkorvarna i 1 msk smör tillsammans med rosmarinkvisten i en stekpanna på medelvärme i 10-15 minuter beroende på tjocklek.
    4. Servera korven med gratängen och gärna en grönkålssallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben