Rostad Amandinepotatis med ostcrem

Serverar: 4 portioner

Festligt potatistillbehör till ex kyckling eller kött. Amandinepotatis kan bytas mot mandel-, sparris- eller Delikatesspotatis.

Ingredienser

  • 8-10 st Amandinepotatis, ca 800 g
  • 1/2 msk rapsolja
  • 1/2 tsk salt
  • 150 g bacon
  • 100 g Svecia
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk hackad persilja
  • svartpeppar från kvarnen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Borsta potatisen, torka och dela den sedan på längden. Lägg halvorna med snittytan upp i en stor ugnsform. Droppa över rapsolja och strö över salt. Rosta potatisen i ugnen ca 20 minuter.
    2. Strimla bacon, stek det knaprigt, häll av fettet och låt rinna av på hushållspapper.
    3. Riv osten grovt på rivjärn och blanda med grädden.
    4. Ta potatisen ur ugnen och höj ugnsvärmen till 275°. Häll gräddblandningen över potatisen och låt stå ytterligare ca 5 minuter i ugnen. Rätten skall få lite extra färg och grädden skall börja tjockna.
    5. Strö över baconstrimlor och hackad persilja. Avsluta med några varv från pepparkvarnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben