Rostad mandelpotatis i ört-&vitlöksolja

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 55 minuter

Du kan förbereda allt i förväg och sedan bara sätta in potatisen i ugnen en knapp timme innan gästerna kommer.

Ingredienser

  • 1 kg mandelpotatis
  • 2 msk färsk rosmarin, finhackad
  • ½ dl slätbladig persilja, finhackad
  • ½ dl olivolja
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 liten ask gula vinbärstomater eller
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1 liten ask röda vinbärstomater
  • 2 rödlökar
  • 1 ½ dl svarta oliver
  • Instruktioner

    1. Skölj och skiva potatisen.OBS! Skalet ska vara kvar.Lägg i en ugnssäker form.
    2. Blanda rosmarin och persilja med olivolja.Vänd ner den i den finhackade vitlöken.Häll oljan över potatisen och vänd runt några gånger.Stek mitt i 200* varm ugn i ca 40 minuter eller tills potatisen är mjuk och har fått fin färg.
    3. Skölj och torka tomaterna under tiden.Dela cocktailtomaterna men låt de fina små vinbärstomaterna vara hela.Skala och skiva rödlöken tunt.Tillsätt tomaterna, löken och de svarta oliverna till potatisen när ca 8 minuter av stektiden återstår.
    4. Garnera med färsk rosmarin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben