Rostade grönsaker

Serverar: 10 portioner

Detta passar utmärkt att servera vid stor grillfest till kyckling, kött eller kryddade korvar eller som buffèmat.

Ingredienser

  • ½ dl olja, gärna oliv
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 msk Rörsocker strö (Dansukker)
  • ½ kg färska champinjoner
  • 5 rödlökar i klyftor
  • 2 vitlökar i klyftor
  • 10 potatisar i skivor eller klyftor
  • 4-5 morötter i bitar
  • 2 squash i skivor
  • 2 paprikor i bitar
  • Färsk timjan alt färsk oregano
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Blanda olja, salt, peppar och rörsocker i en långpanna. Lägg svampen, löken och alla grönsakerna utom squash och paprika och rör om.
    3. Baka mitt i ugnen i ca 20 minuter.
    4. Blanda i squash och paprika och baka i ytterligare 10 minuter.
    5. Strö på timjan eller oregano vid serveringen

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    UllaC 31 maj 2009

    Jag gjorde 2 långpannor med dessa Rostade grönsaker igår. Det var verkligen jättegott! Men tiden i ugnen fick bli 30 + 10 minuter och jag höjde till 225º, annars blev grönsakerna inte färdiga. En 5-poängare! Kram Ulla

    Relaterade Artiklar

    Rosta grönsaker!
    Så här i slutet av sommaren svämmar nästan torgstånden och affärern...

    Grilla eller rosta grönsaker
    Så här på sensommaren dignar torgstånden och butikerna av härliga g...

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben