Rostade morötter med lins- och apelsindressing

Serverar: 8 portioner

Ett läckert tillbehör till mycket. Den rostade smaken på morötterna är väldigt god ihop med apelsinen. Läckert tillbehör till mycket.

Ingredienser

  • 500 g morötter, gärna små
  • 4 små rödlökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Dressing
  • 1 förp kokta linser, gärna ekologiska, 380 g
  • 1 dl pressad apelsin
  • 1 tsk dijonsenap
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • 2 msk turkisk yoghurt
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Garnering
  • Olivolja
  • Apelsinklyftor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Skala morötterna och skär dem i stavar om de är stora. Skala och halvera löken. Blanda morötter och lökhalvor med olja på en plåt. Krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 minuter, tills morötterna fått fin färg och löken blivit mjuk.
    3. Dressing: Skölj linserna i vatten. Blanda linserna med apelsinsaft, dijonsenap, vinäger, yoghurt, olja, salt och peppar.
    4. Lägg de rostade rotfrukterna på ett fat och strö över linsdressingen. Ringla över olja och garnera med apelsinklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben