Rostade rotfrukter med saffransaioli

Tid: 1 timme

Tänk på att när du gör aioli ska alla ingredienser ha samma temperatur.

Ingredienser

  • 1 kg rotfrukter t ex potatis, morot, palsternacka, rotselleri
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Saffransaioli
  • 2 äggulor
  • ½ g saffran
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk vit balsamvinäger eller vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl solrosolja
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Skala och skär rotsakerna i stavar. Lägg dem på en plåt eller i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och honung. Salta och peppra. Sätt in i ugnen tills rotfrukterna är mjuka, cirka 30 minuter.
    3. Saffransaioli Vispa ihop äggulor, saffran, vitlök, vinäger och salt i en bunke. Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en tunn stråle under konstant vispning.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (1)

    Helvina 14 december 2013

    Hej! Vi tänkte prova ditt recept ikväll. Konstaterar dock att det inte är någon fransk senap i aiolin - ska det vara så?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben