Rostbiff med hummus

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Hummus är mixade kikärtor. Hummus kan man även ha som pålägg.

Ingredienser

  • 4 skivor rågbröd
  • Smör
  • 8 skivor rostbiff
  • 4 marinerade röda paprikor
  • 4 marinerade kronärtskockshjärtan
  • 120 g lagrad herrgårdsost
  • 0,5 burk kikärter (150 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 0,5 tsk koriander
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 0,5 dl olivolja
  • Rucolasallad
  • Oliver
  • Instruktioner

    1. Mixa kikärter, vitlök och kryddor i en matberedare. Tillsätt oljan sakta under mixningen. Ställ i kylen.
    2. Bred smör på brödet. Lägg på rostbiff, paprika och kronärtskockshjärtan. Riv ost över. Gratinera i 225 grader i 8-10 minuter.
    3. Lägg 1 msk hummus på varje smörgås. Servera med rucola och oliver.

    Liknande recept

    4.2
    2 h 45 min
    8
    5

    Kommentarer (1)

    ksahlberg 23 juni 2011

    Lite för salt för min smak. Hälften så mycket salt blir lagom. Riktigt god.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben