Rostbiff med klassiska tillbehör

Serverar: 8 portioner

Helgmiddag med rostbiff och alla klassiska tillbehör som bara måste vara med - rårörda lingon, pressgurka och hasselbackspotatis.

Ingredienser

  • 1 kg rostbiff eller innanlår
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Sås
  • 3 dl hett vatten
  • 2 dl grädde
  • 2 msk kalvfond
  • 1 tsk sirap
  • 2 msk maizena redning
  • 1 msk kinesisk soja
  • Salt
  • Peppar
  • Servera med
  • Rårörda lingon
  • Pressgurka
  • Hasselbackspotatis
  • Garnera med
  • Rårörda lingon
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Krydda köttet runt om och sätt i en stektermometer. Tillaga i ugn tills temperaturen är 63º (för rosa kött), det tar ca 1 ½ timme. Låt köttet stå i 15 minuter innan det skivas i tunna skivor.
    2. Sås: Vispa ur formen med hett och häll över det i en kastrull. Tillsätt grädde, fond och sirap och koka upp. Red av med redning och koka i 3 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar. Garnera med köttet rårörda lingon och persilja och ringla över lite sås. Servera rostbiffen med sås, rårörda lingon, pressgurka och hasselbackspotatis.

    Liknande recept

    4.2
    2 h 45 min
    8
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben