Rotfrukter med oströra

Serverar: 4 portioner

Nyttig och smalmat

Ingredienser

  • 3 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 bit rotselleri
  • 1 purjolök
  • 2 msk smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk mald ingefära
  • 2 tsk honung
  • 2 msk hackad persilja
  • Oströra
  • 250 g Kesella
  • 2 dl riven lagrad ost, t ex Präst
  • Instruktioner

    Skala rotfrukterna och skär dem i långa bitar. Skär purjolöken i skivor. Stek rotfrukterna i smör i en stor stekpanna på svag värme ca 10 min. Låt purjolöken steka med på slutet. Krydda med salt, ingefära, honung och persilja. Rör ihop Kesella och ost. Servera rotfrukterna på ett fat med oströran bredvid. Ett grovt bröd är gott till.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (1)

    bjuranna 29 mars 2009

    Gott, men ganska små portioner för att vara ensamrätt. Kan gärna kompletteras med en köttbit. Omräknat till VV-points blir det 3 p (med lätt kesella och 10% ost).

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben