Rotfrukter på grön bädd

Serverar: 4-5 portioner

Ett gott vegetariskt alternativ på jul- eller påskbordet. Även ett gott tillbehör till skinkan, köttbullarna och prinskorven.

Ingredienser

  • 500 g fryst grönkål eller spenat
  • ca 400 g palsternacka
  • rotselleri
  • 2 dl crème fraiche, gärna lätt
  • 1 ägg
  • ca 2 dl (ca 100 g) riven lagrad ost
  • ½-1 tsk salt
  • ½ krm svartpeppar
  • ca ½ dl hackade hasselnötskärnor
  • Instruktioner

    Värm ugnen till 225 grader. Tina grönkål eller spenat. Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Koka dem nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten, ca 5 min och låt dem rinna av. Blanda grönkål eller spenat med crème fraiche, ägg, 1½ dl av osten, salt och peppar. Bred ut blandningen på ett ugnssäkert fat. Lägg i rotfrukterna och tryck ner dem lite. Strö över hackade nötter och resten av osten. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (1)

    festmaten 28 december 2008

    Tack för ett gott och nyttigt alternativ till julbordet! Det här kommer jag att göra fler gånger. Jag ändrade lite på receptet: använde färsk grönkål, tog också i morötter. Uteslöt ägg o nötter.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben