Rotfruktsfyllda rispapper

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Rispapper fyllda med rostade rotfrukter, curry, tandoori och chili.

Ingredienser

  • 8 st rispapper
  • 4 fasta potatisar
  • 2 sötpotatisar
  • ca 10 st större jordärtskockor
  • 2 msk kokosmjölk light
  • 2 vitlöksklyftor
  • Kryddor efter smak men vi hade: tandoori, curry, chili, gurkmeja
  • Havssalt
  • Vitpeppar
  • Sesamfrön som topping
  • Instruktioner

    1. Börja med att sätta på ugnen på 200 grader. Skala och skär upp jordärtskockorna, potatisen och sötpotatisen och lägg upp allting på två ugnsplåtar. Rosta sedan i ugnen i ca 30-40 minuter.
    2. Sedan är det bara att hälla över rotfrukterna i en bunke, mixa till en puré tillsammans med kokosmjölk och mycket kryddor. Värm sedan upp vatten i en stor kastrull, doppa rispappret tills det blivit mjukt och lägg sedan upp det på en kökshanduk, klicka i en stor sked rotfrukspuré och vik ihop pappret. Gör samma med alla 8 rispapper, toppa sedan med sesamfrön och ställ in plåten på grill, 200 grader i cirka 10 minuter tills rispappret fått en lite krispig yta.
    3. Medan rotfrukterna rostade i ugnen passade jag på att steka upp kycklinglårfiléerna och slänga ihop en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben