Rotsaker i ugn med pepparrot

Serverar: 4 portioner

Här är pepparroten blandad med varma, bakade rotsaker som serveras till köttet.

Ingredienser

  • 6-7 morötter (ca 600 g)
  • 1 bit kålrot (ca 400 g)
  • 1 bit rotselleri (ca 300 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt, gärna flingsalt
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 2-3 msk riven färsk pepparrot
  • Tillbehör
  • 4 lövbiffar (500 g)
  • 1 msk smör
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 4 äggulor
  • Riven färsk pepparrot
  • Instruktioner

    1. Sätt uggnen på 250 grader.
    2. Skala och ansa rotsakerna. Skär dem i stavar och lägg på en plåt och blanda med olja, salt och peppar.
    3. Tillaga rotsakerna mitt i ugnen ca 25 minuter. Blanda ner pepparroten strax före servering.
    4. Tillbehör: Stek lövbiffarna i smör i en hett stekpanna. Salta och peppra.
    5. Servera rotsakerna med lövbiff, äggula och gärna lite extra pepparrot.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben