Rotsaksrårakor med örtcrèmefraiche och löjrom.

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En mycket uppskattad förrätt som är enkel att göra. Den blir både vacker att se på och god att äta. Eftersom det inte fanns något liknande recept på MK så har det lagts till i min kokbok.

Ingredienser

  • 4 medelstora potatisar
  • 1 liten palsternacka
  • 1 liten morot
  • 4 stjälkar salladslök
  • 3 msk vispgrädde
  • 1 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 krm nymald vitpeppar
  • 1 tsk flingsalt
  • Smör till stekning
  • 2 burkar fryst löjrom
  • 8 msk lättcrèmefraiche med franska örter
  • 2 msk finhackad gräslök
  • Dillkvistar till garnering
  • Instruktioner

    1. Skala potatis, palsternacka och morot och riv dem på det grövsta på ett rivjärn.
    2. Ansa och skär salladslöken i tunna skivor, blanda ner den i de rivna rotsakerna.
    3. Rör ner grädde, ägg och mjöl, salta och peppra, blanda allt till en smet.
    4. Smält smör i en stekpanna och klicka ut lagom stora, men inte för tjocka rårakor och stek den vackert bruna och knapriga på båda sidor. Lägg upp dem på varma tallrikar. Klicka på två matskedar lättcrèmefraiche och strö över lite hackad gräslök. Forma löjrommen till äggliknande bollar med en stor matsked och lägg dem försiktigt på crème fraichen.
    5. Garnera med en dillvippa och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    7201 10 augusti 2010

    Fy vad gott detta ser ut !!!!!! Lovar att jag ska göra detta.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben