Rotsakssoppa med kikärter och sidfläsk

Serverar: 2 portioner

Rotsaker ger söt djup smak och fläsket är god sälta. Fräsch och nyttig soppa. Halva soppan mixas för att ge krämig konsistens.

Ingredienser

  • 100 g rökt sidfläsk i stavar
  • 1 burk kikärter (200-400 g)
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 små kvistar rosmarin
  • 120 g palsternacka
  • 220 g rotselleri
  • 6 små tomater
  • 1 liter vatten
  • 1 ½ msk kycklingfond från flaska
  • Instruktioner

    1. Fräs sidfläsk i en slatt olja på medelvärme tills krispigt. Låt rinna av på hushållspapper.
    2. Hacka lök (grovt) och vitlök och rosmarin (fint). Fräs i fläskfettet tills det får färg. Hacka palsternacka och rotselleri i små tärningar och fräs med i ett par minuter.
    3. Koka upp de avrunna kikärterna i vatten och låt rinna av igen. Blanda i grytan.
    4. Häll på kycklingfond så att det täcker. Lägg i de hela tomaterna. Sjud ca 15-20 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.
    5. Ta upp ungefär hälften av soppan och kör slät i mixer. Blanda ner det mixade i resten av soppan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben