Rotsellerisoppa med rökt sidfläsk och chévretoast

Serverar: 4 portioner

Rökt sidfläsk och picklade champinjoner gör den här soppan till något lite extra.

Ingredienser

  • 600 g rotselleri
  • 400 g potatis
  • 1 gul lök, klyftad
  • 13 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl grädde
  • ½ tsk salt
  • 250 g rökt sidfläsk
  • 8 baguetteskivor, snedskurna
  • Ca 300 g chévre, i skivor
  • Picklade champinjoner
  • ½ dl ättikssprit, 12%
  • 1 dl socker
  • 1½ dl ljummet vatten
  • 200 g champinjoner, skivade
  • 1 rödlök, skuren i tunna ringar
  • Garnering
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Picklade champinjoner: Blanda ättika, socker och ljummet vatten. Rör tills sockret smält. Lägg i champinjonerna och lök och låt marinera i 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Skala och skär rotselleri och potatis i bitar. Lägg i en kastrull med lök, vatten och buljongtärningar. Koka mjuka under lock ca 15 minuter. Mixa slät med stavmixer och häll i grädden. Koka upp och smak av med salt.
    4. Tärna sidfläsket och stek knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på ett hushållspapper. Lägg brödskivorna på en plåt. Lägg på chévre. Gratinera gyllene högt upp i ugnen, ca 10 minuter.
    5. Servera soppan toppad med knaprigt sidfläsk och chévretoast. Garnera med hackad persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben