Rulader med plommon

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Läcker husmanskost. Ett måste på julbordet för mig. Går bra förbereda och bara plocka fram ur frysen, värma och servera.

Ingredienser

  • 500 g skinkstek eller annat fläskkött
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Katrinplommon urkärnade
  • 2 msk smör
  • 1 dl vatten
  • Tandpetare/Cocktailpinnar
  • Instruktioner

    Skär köttet i skivor. Salta och peppra dem på ena sidan. Lägg ett plommon i varje köttskiva, rulla ihop dem och fäst vare rulad med en tandpetare. Bryn smöret i en stekpanna. Lägg i ruladerna och bryn dem runtom. Späd med vatten och efterstek dem under lock i ca 20 min på svag värme. Tag upp ruladerna och plocka bort tandpetarna se till så alla plockas bort. (Bättre med cocktailpinnar som håller ihop bättre.) Späd ev. skyn och smaka av den.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben