Rullader med svampfyllning

Serverar: 4 portioner

Delikata rullader med god gräddsås. Har du färska kantareller blir de ännu festligare.

Ingredienser

  • 8 lövbiffar
  • Salt
  • Peppar
  • Fyllning
  • 1 stor gul lök, finhackad
  • 100 g champinjoner eller kantareller hackade
  • 4 tomater, skållade och skalade
  • 1 tsk körvel
  • 1 krm timjan
  • Sås
  • 2 dl buljong
  • 1 dl grädde
  • 1-2 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk ljus dijonsenap
  • Arrowrot och vatten
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Fräs lök och svamp i matfett tills vätskan kokat in. Lägg i tomater och kryddor och koka i 10 minuter.
    2. Platta ut köttet och fördela fyllningen över biffarna. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
    3. Bryn rulladerna väl runt om och lägg dem i en gryta. Häll i buljongen och låt grytan småkoka cirka 45 minuter.
    4. Ta upp rulladerna. Späd skyn med grädde och smaka av med soja och senap.
    5. Red med lite arrowrot utrört i vatten. Strö över persilja.
    6. Servera med gelé eller lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lillill 9 augusti 2010

    Mycket goda men räcker inte till fyra personer ;) Jag använde kantareller från frysen, färska kryddor från trädgården och creme fraiche eftersom ingen grädda fanns hemma just då. Uteslöt också senapen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben