Vet inte vad jag ska kalla dessa egentligen, de är iaf väldigt goda, och enkla att göra.
Ingredienser
6 st stora tortillia bröd
400 - 500 g kött . Jag brukar använda kotlett , fläskfile , eller kyckling
1 burk tacosås , mild , medium eller stark
1 burk creme fraiche , spelar ingen roll vilken fetthalt
1 gul lök
2 - 3 paprikor , blanda gärna färger eller ta de du tycker om
ca 4 portioner kokt ris
100 g riven ost
salt
peppar
soja
ev buljongtärning
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Koka riset.
- Strimla köttet i ganska tunna bitar och stek i en ganska stor stekpanna med höga kanter. Salta och peppra. Om man gör på fläskkotlett kan det vara bra att köttet får koka lite så när alla bitar har fått färg kan man ha på lite vatten och låta det koka ett tag.
- Hacka löken och blanda med köttet. Strimla paprikorna och blanda i. Ha på soja. Blanda i creme fraiche och lite mer än halva burken med tacosås. Låt det koka ihop lite och smaka av. Ha i en buljongtärning om det behövs. Jag brukar ta grönsaksbuljong.
- Blanda riset i stekpannan, och fördela fyllningen som en sträng i mitten på tortillabröden. Rulla ihop dem och lägg dem på en plåt med öppningen neråt. Häll tacosåsen som är över, på rullarna och strö på riven ost. Ställ in i ugnen tills osten smält, ca 5 minuter. Servera med sallad.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Fläskfilé
Fläskfilé är kanske den mest populära köttbiten i Sverige. Det är en f...
Spenatfyllda pannkakor
Pannkakorna är fyllda med spenat, täckta med tomatsås och gratinera...
Glöggtilltugg
Då var det dags igen! På söndag är det advent och det är dags för å...
Det låter som en smarrig variant på enchiladas det där! Fast "rullar" funkar ju det med :)