Rullar

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

Vet inte vad jag ska kalla dessa egentligen, de är iaf väldigt goda, och enkla att göra.

Ingredienser

  • 6 st stora tortillia bröd
  • 400 - 500 g kött . Jag brukar använda kotlett , fläskfile , eller kyckling
  • 1 burk tacosås , mild , medium eller stark
  • 1 burk creme fraiche , spelar ingen roll vilken fetthalt
  • 1 gul lök
  • 2 - 3 paprikor , blanda gärna färger eller ta de du tycker om
  • ca 4 portioner kokt ris
  • 100 g riven ost
  • salt
  • peppar
  • soja
  • ev buljongtärning
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka riset.
    2. Strimla köttet i ganska tunna bitar och stek i en ganska stor stekpanna med höga kanter. Salta och peppra. Om man gör på fläskkotlett kan det vara bra att köttet får koka lite så när alla bitar har fått färg kan man ha på lite vatten och låta det koka ett tag.
    3. Hacka löken och blanda med köttet. Strimla paprikorna och blanda i. Ha på soja. Blanda i creme fraiche och lite mer än halva burken med tacosås. Låt det koka ihop lite och smaka av. Ha i en buljongtärning om det behövs. Jag brukar ta grönsaksbuljong.
    4. Blanda riset i stekpannan, och fördela fyllningen som en sträng i mitten på tortillabröden. Rulla ihop dem och lägg dem på en plåt med öppningen neråt. Häll tacosåsen som är över, på rullarna och strö på riven ost. Ställ in i ugnen tills osten smält, ca 5 minuter. Servera med sallad.

    Liknande recept

    5
    30 min
    10
    6

    Kommentarer (1)

    Steinlager 17 oktober 2008

    Det låter som en smarrig variant på enchiladas det där! Fast "rullar" funkar ju det med :)

    Relaterade Artiklar

    Fläskfilé
    Fläskfilé är kanske den mest populära köttbiten i Sverige. Det är en f...

    Spenatfyllda pannkakor
    Pannkakorna är fyllda med spenat, täckta med tomatsås och gratinera...

    Glöggtilltugg
    Då var det dags igen! På söndag är det advent och det är dags för å...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben