Rullfärs a la Lindström

Serverar: 4-6 portioner

Smaskigt

Ingredienser

  • 1 kg köttfärs
  • 2 - 3 msk salt
  • 2 dl ströbröd
  • 5 dl mjölk
  • ½ tsk mald peppar
  • 1 stor gul lök
  • Matfett till stekning
  • Fyllning
  • Senap
  • 1 dl finhackade inlagda rödbetor
  • ½ dl fifnhackad syltlök
  • Instruktioner

    1. Arbeta färsen med saltet. Låt ströbrödet svälla i mjölken minst 15 minuter. Späd färsen med blandningen och krydda med peppar.
    2. Skala och riv löken och blanda ned i färsen. Bred ut färsen på en stor, vattensköljd skärbräda. Bred ett lager senap över färsen och strö till sist över rödbets- och syltlökshacket. Rulla ihop färsplattan, tryck till skarven och lägg rullen med skarven nedåt i en smord långpanna. Stek mitt i ugnen i 200 grader ca 1 timma.
    3. Skyn i pannan kan spädas med lite buljong och redas till sås. Servera med potatismos och sallad samt kokta grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben