Runes fräsiga fisk

Serverar: 4 portioner

Enkelt och gott. Jag använder gärna ugnen så mycket som möjligt.

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé
  • 2-3 gula lökar
  • 1 dl grädde
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk dragon
  • Salt
  • Peppar
  • ½ dl fiskbuljong
  • ½ dl vitt vin
  • 3 msk ströbröd
  • Instruktioner

    1. Lägg fisken i en ugnssäker form - salta och peppra. Skiva och fräs lökarna en stund - lägg över fisken. Häll på 1/2 dl. vitt vin (matlagningsvin går bra) samt 1/2 dl. fiskbuljong. "Koka" i ugnen; 225 grader, ca 12 min.
    2. Blanda sedan ihop grädde, majonnäs + gräddfil, smaksatt med dragonen och häll över fisken. Sikta över ströbröd och gratinera ca 7 min.
    3. Servera med ris eller potatis, gärna pressad och en god sallad.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben