Ryggbiff med rostad paprika och majs

Serverar: 4 portioner

Mycket gott!

Ingredienser

  • 4 ryggbiffar á 170 g
  • Salt
  • Svartpeppar, nymalen
  • Rapsolja
  • Smör
  • Sås
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl majskorn
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225* C. Börja med att dela och kärna ur paprikan, lägg dom i en smord ugnssäker form. Rosta dom nästan svarta i övre delen av ugnen. Lägg paprikan i en plastpåse, låt ånga av och svalna.
    2. Sås: Skiva löken, finhacka vitlöken och strimla den rostade och avsvalnade paprikan. Fräs löken, vitlöken och paprikan några minuter i en, stor kastrull i rapsolja och smör. Blanda ner majsen och fräs ytligare i en minut. Blanda ner tomatpurén och rör om ordentligt. Häll på vattnet och fonden, låt småkoka i ca 10 minuter, Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
    3. Stek biffarna ett par minuter på varje sida, salta och peppra. Lägg biffarna på ett fat och häll paprika röran ovanpå.
    4. Bjud gärna nykokt pasta, eller potatis till denna rätt. Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben