Ryggfilé av älg i lergryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Detta rörde jag ihop idag och det blev super gott

Ingredienser

  • 1 kg ryggfilé av älg
  • 5 st små potatis
  • 3 st morötter
  • 1 lök
  • Vitlök i olja
  • Svartpeppar
  • Vitpeppar
  • Jägarens krydda
  • Lagerblad
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Sätt lergrytan i kallt vatten i tio minuter. Skala potatis och morötterna och skär i bitar, lägg dom i lergrytans botten. Smörj in filén med oljan från vitlöken, pressa vitlök över och smörj in hela filén med det. Häll lite av varje krydda (går även bra med kryddor man har hemma och efter egen smak) i en mortel och hacka sönder dom till fint pulver. Strö salt och kryddorna över filén. Sätt filén över potatis och morötterna. Skala och skär en lök till halva ringar och lägg dom på filén. På med locket och in i ugnen på 200 grader i ca 1 timme.
    2. Ta skyn och gör en sås av den. Jättegott

    Liknande recept

    5
    2 h 15 min
    4-5
    8
    4
    1 h 30 min
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben