Rysk köttsoppa med saltgurka

Serverar: 4 portioner

Matig och god soppa som du snabbt svänger ihop!

Ingredienser

  • 400 g charkuterier, t ex falukorv, salami, köttbullar och skinkbitar
  • 1 gul lök
  • 2 stora morötter
  • 1 palsternacka
  • 4 medelstora saltgurkor
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 lagerblad
  • 4-5 hela svartpepparkorn
  • 2 hönsbuljongtärningar, eventuellt laktosfria
  • Ca 1 liter vatten
  • 20 oliver
  • 1 dl syltlök på burk
  • 2 msk kapris
  • 2 msk kaprisspad
  • 3 msk finstrimlad persilja
  • Servering
  • Créme fraiche eller smetana, eventuellt laktosfri
  • Instruktioner

    1. Skär charkuterierna i små bitar. Skala och hacka löken. Skala och tärna morötter och palsternackan. Ansa och tärna saltgurkorna. Fräs löken i 2-3 minuter. Tillsätt morötter och palsternacka. Fräs på medelvärme i 5 minuter.
    2. Tillsätt gurka, tomatpuré, lagerblad, pepparkorn och buljongtärningar och fräs 2-3 minuter. Späd med hälften av vattnet, koka upp och koka på medelvärme ca 10 minuter. Späd soppan med resten av vattnet och koka upp. Tillsätt oliver, syltlök, kapris och kaprisspad, koka 5 minuter. Lägg i charkuterierna och koka ca 5 minuter.
    3. Garnera med soppan med persilja och servera med créme fraiche eller smetana.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben