Rysk lökpaj

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

God paj eller en slags pizza om man så vill. Är även mkt god kall

Ingredienser

  • 1 dl mjölk
  • 15 g jäst
  • 30 g margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1,5 tsk paprikapulver
  • Fyllning
  • 1 purjolök
  • 1,5 hg rökt skinka
  • 1 dl vatten
  • 1/2 köttbuljongs tärning
  • 5 dl crème fraiche
  • Oregano
  • Timjan
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet, blanda sen i mjölken så att det blir fingervarmt. Smula sönder och rör ner jästen. blanda i mjölet,saltet och paprikapulvret. Rör ihop til en deg och baka sedan ut den i en djup ugnsplåt.
    2. Baka den upp en bit på kanten på plåten så att fyllningen ej rinner över kanten.Täck över plåten med en handduk och låt jäsa en halvtimme.
    3. Under tiden det jäser så hackar man purjolöken och skinkan i bitar. Sen bryner man purjolöken tills den blir mjuk, i med skinkan och låt det fräsa en stund.
    4. Blanda i crème fraichen, vattnet och köttbuljongen och låt den koka upp.
    5. När degen jäst klart så häller man över röran man kokat upp och river ost så det blir ett täcke över. Strö sedan lite oregano och timjan över och ställ in i ugnen på 200 grader i ca: 15 min eller tills osten har fått lite färg. Servera gärna med en sallad till.
    6. Prova gärna att göra dubbel eller 3 dubbelt så stor deg. Mer matig och mättande

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben