Rysk sillsallad

En annan variant på sillsallad.

Ingredienser

  • 4 matjesfiléer
  • 4-5 kokta potatisar
  • 3 dl hackade inlagda rödbetor plus 3-5 msk lag (för färgens och smakens skull)
  • 1-2 äpplen, skalade och urkärnade
  • Kokta morötter (1 stor eller 2 mindre)
  • 3 saltgurkor
  • 1 röd lök
  • 5 msk kapris
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk grov svensk senap
  • 1 1/2-2 dl crème fraiche
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1/2 tsk malen kryddpeppar
  • 1 tsk krossad kryddnejlika
  • Instruktioner

    1. Finhacka ingredienserna (utom kaprisen ifall den är av den mindre sorten). Rör ihop med crème fraiche, senap och kryddor och blanda väl.
    2. Låt stå i kylen minst en timme före servering. Ett läckert och mycket smakrikt ryskt alternativ till den vanliga svenska sillsalladen.
    3. Ett svalt rosévin eller öl samt eventuellt en sval rönnbärssnaps är lämpliga dryckestillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben