Saffran- och honungsgröt

Serverar: 2 portioner

Tid: 10 minuter

En lyxig och mycket god mannagrynsgröt med en tydlig smak av saffran. Den går mycket snabbt att göra och går också att servera avsvalnad som efterrätt. En klar favorit när man vill ha en lyxigare gröt eller bara är sugen på saffran!

Ingredienser

  • 4 dl mjölk
  • 4 msk mannagryn
  • 1-2 msk honung
  • ½ g saffran
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk smör
  • Instruktioner

    1. Blanda smör, saffranet och en skvätt av mjölken i en kopp och värm i mikrovågsugn för att få ut så mycket saffranssmak som möjligt.
    2. Koka upp mjölk, salt, honung och saffransblandningen.
    3. Vispa i mannagrynen och låt koka under omrörning på svag värme till önskad konsistens, 4-5 minuter brukar vara lagom.
    4. Servera varm med russin, mjölk och ringlad honung. Om du vill ha den som efterrätt räcker en halv portion och servera med exempelvis vispad grädde, honung och russin. Eller varför inte vaniljglass? Bara fantasin sätter gränser!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben