Saffranrisotto med spenat.

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

En god och nyttigt risotto med smak av saffran. Enkelt att göra och tillsammans med spenaten får rätten en supermysig färg!

Ingredienser

  • ½ g saffran
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • ca 3 dl arborioris
  • 1 liter vatten
  • 1 buljongtärning
  • Ca 300 g spenatblad, färsk eller fryst
  • Ca 1 dl finriven ost
  • Timjan/basilika
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja
  • Instruktioner

    Hacka löken och fräs i olivolja tills den blir gyllenbrun. Tillsätt vitlök och fräs i någon minut till. Lägg sedan i riset, timjan eller basilika och peppar, rör om ordentligt och låt steka i någon minut. Häll sen på hälften av vattnet med buljongtärningen och lägg i saffran, koka upp i ca 17 min. Rör om hela tiden. Häll på lite vatten allt eftersom riset suger upp det. Ta sedan bort grytan från värmen och lägg i grovhackad spenat och salt. Riv i osten och sen är det klart!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    svengelsk 27 januari 2010

    Enkelt, men mycket gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben