Saffransbullar utan socker

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme

Baka utan mjöl och socker. Dessa påminner till viss del om bullar och saffranet ger en god smak av jul. Degen jäser inte märkbart men behöver vila för att inte smaka jäst.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 1 dl mjölk
  • 1 ½ dl kesella
  • 50 g smör
  • 1 ½ dl mixade sojaflingor
  • 1 dl pofiber
  • ½ dl kokosmjöl
  • 1 msk fiberhus
  • 1 tsk agavesirap
  • 20 g russin
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Mixa sojaflingorna fint. Mortla saffran tillsammans med fiberhusk. Smula jästen i en bunke.
    2. Smält smör och häll i mjölk och kesella, värm till fingervarmt. Häll vätskan över jästen och rör om tills den har löst sig. Häll i fiberhus/saffransblandningen, agavesirap och rör om. Blanda ner sojamixen, pofibrer och kokosmjöl så att det blir en jämn smet. Låt vila i ca 30-40 min.
    3. Knåda i russin. Rulla små bullar så att det blir cirka 12 st.
    4. Sätt ugnen på 200 grader. Låt bullarna vila igen tills ugnen blivit varm, cirka 15 min. Pensla med uppvispat ägg.
    5. Grädda i cirka 10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben