Saffransglass

Fruktansvärt god saffransglass!

Ingredienser

  • 0,5 g saffran
  • 1 tsk Cognac eller Rom
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 6 st äggulor
  • 0,75 dl strösocker
  • 0,4 dl flytande honung
  • Instruktioner

    1. Blanda saffran med cognac i en stor kastrull, låt stå i ca 5 min Tillsätt grädde och mjölk, koka upp.
    2. Ta av grytan från värmen.
    3. Vispa ihop äggulor, socker och honung i en separat skål och vispa sedan ner denna i den varma gräddblandningen
    4. Låt sjuda under ständig omrörning tills blandningen blir lite tjockflytande. Testa gärna med ett rosprov*.
    5. Låt blandningen svalna.
    6. Kör sedan i en glassmaskin enligt maskinens instruktioner.
    7. *Rosprov, ta baksidan på en träslev, doppa denna i smeten. Vänd upp baksidan och blås på den varma smeten. Blir det ett rosmönster är smeten klar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben