Saffransgriljerade revbensspjäll
Serverar:
4 portioner
Ny intressant smaksättning på revbenspjällen - varför inte??
Ingredienser
1 kg tjocka revben
1 paket, 50 g saffran
1 st apelsin, saft och skal
1 tsk salt
1 dl honung
½ dl kallpressad rapsolja
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 tsk svartpeppar
Instruktioner
Ugn 175 grader.
Stöt saffran, apelsinskal och salt i en mortel.
Blanda honung, olja, vitlök, svartpeppar, apelsinsaft och saffransaltet.
Blanda marinaden med spjällen och låt stå i kylskåp minst 2 timmar.
Stek i 175-gradig ugn ca 50 minuter eller tills revbenen känns genomstekta och lossar frän benen.
Liknande recept
Revbensspjäll, de bästa
3.5
1 h 30 min
4-6
1
Honungsglaserade revbensspjäll
4
1 h 30 min
Thailändska revbensspjäll
4.7
1 h 30 min
4
2
Revbensspjäll med orientaliska kryddor
4
Revbensspjäll på rotsaksbädd och röda linser med pesto.
20 min
5
Revbensspjäll med mango chutney
5
1
Tjocka revbensspjäll
4-6
1
Revbensspjäll med honung och apelsin
5
2 h
4-5
2
Helstekt revbensspjäll
5
1 h 30 min
6
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!