Saffransgriljerade revbensspjäll

Serverar: 4 portioner

Ny intressant smaksättning på revbenspjällen - varför inte??

Ingredienser

  • 1 kg tjocka revben
  • 1 paket, 50 g saffran
  • 1 st apelsin, saft och skal
  • 1 tsk salt
  • 1 dl honung
  • ½ dl kallpressad rapsolja
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader.
    2. Stöt saffran, apelsinskal och salt i en mortel.
    3. Blanda honung, olja, vitlök, svartpeppar, apelsinsaft och saffransaltet.
    4. Blanda marinaden med spjällen och låt stå i kylskåp minst 2 timmar.
    5. Stek i 175-gradig ugn ca 50 minuter eller tills revbenen känns genomstekta och lossar frän benen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben