Saffransgul pasta med tomatragu

Serverar: 6 portioner

Vi gör som på Sicilien, serverar en härligt gul saffranspasta med smakrik tomatsås.

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 1 selleristjälk
  • Några färska salviablad eller ½ tsk torkad
  • 3 msk olivolja
  • 1 burk hela tomater med spad (ca 400 g)
  • 1 dl torrt vitt vin
  • ½ strimlad röd spansk pepparfrukt eller ½ tsk sambal olek
  • ½ påse saffran (0,25 g)
  • ½ tsk salt
  • Ev färskriven parmesanost
  • Pasta
  • 1 pkt bandpasta med extra ägg (250 g)
  • ½ påsen saffran (0,25 g)
  • Tillbehör
  • Färsk riven parmesan
  • Instruktioner

    1. Tomatragu: Skala och hacka rödlöken grovt. Strimla selleristjälken. Fräs lökhacket, selleri och salviabladen i olivolja. Tillsätt tomaterna med sitt spad och mosa sönder dem lite med en gaffel. Tillsätt vitt vin, pepparfrukt eller sambal olek och saffran. Smaka av med salt. Låt småkoka utan lock i 15-20 min.
    2. Koka upp pastavatten och tillsätt saffran. Koka pasta enligt anvisningarna på paketet. Glöm inte saltet. Servera pastan med tomatsåsen och ev färskriven parmesanost.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben