Saffranskaka med glasyr

Serverar: 10-12 portioner

Härligt god

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 pkt saffran a´ 0,5 g
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk grädde
  • glasyr
  • ½ dl hallonsylt eller annan röd sylt
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vatten
  • Instruktioner

    Smält smöret eller margarinet och låt det svalna vispa ägg och socker vitt och pösigt stöt saffranet i en mortel och tillsätt detta och det avsvalnande smöret eller margarine ttill ägg-socker blandningen blanda vetemjölet med bakpulvret och rör ned detta tillsammans med grädden häll smeten i en smord och bröad form ca 22cm i diameter och grädda kakan i 175 grader i ca 45 minuter låt svalna och bred sen ett tunt lager med sylt över kakan blanda florsocker och vatten och fördela glasyren ovanpå syltlagret.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben