Saffranskubb med torkade tranbär

Serverar: 20 portioner

Mandelkubbens typiska bittermandelsmak passar jättebra ihop med saffran och torkade bär.

Ingredienser

  • 7 dl vetemjöl
  • ½ g saffran
  • 1½ dl socker
  • 2 tsk hjorthornssalt
  • 6 bittermandlar
  • 1½ dl torkade tranbär
  • 125 g kallt smör
  • 1 ägg
  • 1½ dl filmjölk eller gräddfil
  • Pensling och garnering
  • 1 ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Blanda mjöl, saffran, socker, hjorthornssalt, riven bittermandel och tranbär i en bunke. Finfördela kallt smör i mjölblandningen. Tillsätt ägg och filmjölk och arbeta snabbt ihop till en deg.
    3. Rulla ut degen på mjölat bakbord till två längder som är ca 50 cm. Skär längderna i ca 5 cm breda bitar. Lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
    4. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben