Saffranspaella på quinoa och skaldjur

Serverar: 4 portioner

En perfekt rätt att bjuda på när det kommer många. Servera med grönsallad och en god salsa.

Ingredienser

  • 4 dl quinoa
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 2 kuvert saffran, 1 g
  • 8 dl hönsbuljong
  • 1 röd paprika
  • 2 starka korvar, tex. chorizo
  • 300 g scampi eller räkor, skalade
  • 300 g musslor med skal
  • 2 lime
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • Grönsallad
  • Salsa
  • Instruktioner

    1. Skölj quinoan väl i varmt vatten. Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp en wok eller en stor stekpanna. Bryn lök och vitlök i olivolja några minuter. Tillsätt saffran och quinoa och rör om. Häll på buljong och sänk värmen. Låt koka i 15 minuter. Häll av överbliven buljong när quinoan kokat klart.
    2. Strimla paprikan och skär korvarna i mindre bitar. Hetta upp en annan stekpanna. Bryn paprika, korv, scampi och musslor i olivolja under några minuter och blanda sedan ner alltihop i quinoagrytan. Pressa lime över paellan och smaka av med salt och peppar.
    3. Servera rätten med grönsallad och salsa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben