Saffransrisoni med rostade äpplen och brysselkål

Serverar: 4 portioner

Vinteräpplen, rödlök och brysselkål ger en härlig färg och smak. Passar utmärkt till kött eller varför inte köttbullar?

Ingredienser

  • 2 äpplen
  • 2 rödlökar
  • 2 + 1 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 påse saffran
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 4 dl risoni
  • 250 g brysselkål
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Skala och skär rödlöken i klyftor. Lägg äpplen och lök på bakpappersklädd plåt. Ringla över 2/3 av olivoljan och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
    3. Skala och hacka den gula löken. Fräs löken i resterande olivolja ca 3 min utan att den tar färg. Låt saffranet fräsa med mot slutet.
    4. Tillsätt vatten, buljong och risoni. Koka sakta under lock ca 11 min. Blanda ner brysselkålen när ca 6 min återstår av koktiden.
    5. Vänd försiktigt ner äpplen och lök i risonin. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben