Saffransskorpor

Serverar: 75 portioner

Tid: 1 timme 5 minuter

Goda och enkla att baka.

Ingredienser

  • 1 l vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm hjorthornssalt
  • 175 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 g saffran
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, bakpulver och hjorthornssalt, finfördela smöret i blandningen. Blanda mjölk, ägg och saffran. Tillsätt socker och mjölkblandningen i mjölblandningen. Arbeta snabbt ihop degen i maskin eller för hand.
    2. Kavla ut degen till en tjock fyrkantig kaka, ca 25x35 cm. Lägg kakan på smord eller bakplåtspappers klädd plåt. Sporra kakan i 4x4 cm stora bitar.
    3. Grädda kakan mitt i ugnen i 225 grader, ca 20 min. Varmluftsugn, 200 grader i ca 25 min.
    4. Klyv de nygräddade bitarna med en gaffel till över- och underskorpor medan de är varma. Lägg dem på en plåt med snittytan uppåt.
    5. Tips: Skorporna är jättegoda även som kardemummaskorpor. Byt då ut saffranet mot 1 tsk nystötta kardemummakärnor.
    6. Rosta (torka) dem mitt i ugnen i 225 grader ca 8 min. Varmluftsugn, 200 grader i 10-12 min. Eller låt torka en längre tid i eftervärme med varmluftsugnens fläkt påslagen.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    55
    21
    4.8
    30 min
    30
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben