Blanda mjöl, bakpulver och hjorthornssalt, finfördela smöret i blandningen.
Blanda mjölk, ägg och saffran. Tillsätt socker och mjölkblandningen i mjölblandningen.
Arbeta snabbt ihop degen i maskin eller för hand.
Kavla ut degen till en tjock fyrkantig kaka, ca 25x35 cm.
Lägg kakan på smord eller bakplåtspappers klädd plåt.
Sporra kakan i 4x4 cm stora bitar.
Grädda kakan mitt i ugnen i 225 grader, ca 20 min.
Varmluftsugn, 200 grader i ca 25 min.
Klyv de nygräddade bitarna med en gaffel till över- och underskorpor medan de är varma.
Lägg dem på en plåt med snittytan uppåt.
Tips:
Skorporna är jättegoda även som kardemummaskorpor. Byt då ut saffranet mot 1 tsk nystötta kardemummakärnor.
Rosta (torka) dem mitt i ugnen i 225 grader ca 8 min. Varmluftsugn, 200 grader i 10-12 min. Eller låt torka en längre tid i eftervärme med varmluftsugnens fläkt påslagen.